Skip to main content

UTOPIA
jongerencentrum 1970-1988

The Electric Prunes

Nog een prachtige gouwe ouwe: uit 1967 The Electric Prunes met "I had too much to dream"

De achterstevoren opgenomen gitaar en zoemende vibrato-geluiden waarmee het nummer werd geopend, waren de aanzet tot een nieuwe golf van garagerock vermengd met psychedelische experimenten en atmosferische invloeden. Mede daardoor is de single "I had too much to dream" een alltime klassieker geworden en staat op ontelbare verzamelplaten.

Het nummer bereikte plek 11 in de Amerikaanse Billboard Hot 100 en in Engeland plek 49. Voor de rest geen noteringen in Europa. De volgende single deed niet veel, 27 in de USA en 42 in de UK.

Ze brachten in totaal 5 albums uit, waarvan 3 kort achter elkaar in 1967. Het eerste, kortweg "The Electric Prunes" telt naast bovenstaande single nog een aantal aardige psychedelische nummers. Het album wordt tot op de dag van vandaag heruitgebracht en nog steeds goed verkocht. Hun derde album (Mass in F Minor) is een conceptalbum met een combinatie van gregoriaanse muziek, psychedelische pop en Latijns gezang. Het nummer "Kyrie Eleison" werd gebruikt in de speelfilm Easy Rider. 

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien