Skip to main content

ELSLOO

Bokkenrijders Wandeltocht

  • Afbeeldingen | Bron: Docuz ©

Voormalige nieuwszender Docuz uit Stein zond in 2010 een mooie en boeiende reportage uit waarin Guus Peters (op de foto rechts) en René Snellings u meenemen naar de 2e helft van de 18e eeuw toen in onze contreien de Bokkenrijders de boel onveilig maakten.
Ze wandelen ca 12 km langs huizen waar ooit een Bokkenrijder woonde, langs plaatsen waar ze werden opgehangen (al dan niet schuldig), langs veel historische landschapselementen en op wegen en paden die toen al bestonden.

Op YouTube staat de uitzending in 6 afleveringen op u te wachten!

Deel 1 >
Deel 2 >
Deel 3 >
Deel 4 >
Deel 5 >
Deel 6 >

Deze en een 10-tal andere wandelingen in Zuid-Limburg staan in het boekje "In de voetsporen van de bokkenrijders" dat eind 2009 werd uitgegeven door het Bokkenrijdersgenootschap. 

De Bokkenrijders zijn een fenomeen in Limburg. Waren het georganiseerde bendes? Of was het een verzameling bandieten die plunderend rond trokken en een spoor van vernieling achterlieten?
Daarover laat het wandelboekje "In de voetsporen van de bokkenrijders" van het Bokkenrijdersgenootschap zich niet uit.
Wel neemt het u mee naar de plekken waar tastbare overblijfselen, monumenten, standbeelden en historisch nawijsbare gebeurtenissen hebben plaatsgevonden.

Het Bokkenrijdersgenootschap heeft deze 15 rondwandelingen door Nederlands en Belgisch Limburg samengesteld en neemt u mee naar plaatsen als Valkenburg, Hoensbroek, Geulle, Herzogenrath, Wijnandsrade, Eygelshoven, Schaesberg, Rimburg, St. Geertruid, Sweijkhuizen, Elsloo, Geleen, maar ook Bree, Tongerlo, Wellen en zelfs Antwerpen. Elke wandeling heeft een historische figuur als uitgangspunt. Wandelend door prachtige landschappen, historische centra, langs kastelen en monumenten, leest u veel wetenswaardigheden over de Bokkenrijders. Zo komt de 18e eeuw en de bokkenrijdersgeschiedenis tot leven.

Titel: In de voetsporen van de bokkenrijders
Ondertitel: 15 rondwandelingen van het Bokkenrijdersgenootschap
ISBN: 978-90-78407-53-8
Prijs: alleen nog tweedehands te vinden >

Uitgeverij TIC | Meer info: www.uitgeverijtic.nl

Links:

Bokkenrijdersgenootschap >>>

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien