Skip to main content

ELSLOO

Waterleerpad rond de UR (wandelroute)

  • Afbeeldingen | Bron: rawpixel.com public domain free CC0 ©

6,5 km lange wandeling
Het waterleerpad is een 6,5 km lange rondwandeling met informatie over historie, landschap, natuur en waterbeheer. Centraal in een waterleerpad staat de waterkringloop van het Urdal / Meeldert en het gebruik van het water rondom een bekenstelsel. De route kan ook worden afgekort.

Download hier de folder --»

Natuur- en cultuurhistorie
‘Deze duurzame investering draagt bij aan waterbewustzijn en de beleving van water bij bezoekers van het waterleerpad of meer specifiek wellicht Steinse scholieren. Het pad draagt ook bij aan de bekendheid van de taken van waterschap en gemeente op het gebied van de (afval)waterketen. Het is gezien de klimaatverandering geen overbodige luxe om hier (nog) meer aandacht aan te geven. De informatieborden en een gedrukte routebeschrijving maakt geïnteresseerden bewust van het belang van water(buffers), maar ook van onze natuur- en cultuurhistorie’, aldus wethouder Danny Hendrix. Ook is er een ‘waterontdektocht’ bij de Ur in de maak voor de hoogste groepen van de basisscholen.

GPS
Op diverse plaatsen in gemeente Stein is de routebeschrijving met leuke wetenswaardigheden gratis beschikbaar. Tevens staat hieronder een QR-tag (Quick Response). Bezitters van een Iphone en andere android toestellen kunnen hiermee rechtstreeks de GPS-data van de gemeentelijke website www.gemeentestein.nl downloaden.

Waterplan Stein
Het initiatief voor dit waterleerpad komt voort uit het Gemeentelijk Rioleringsplan Plus en het Waterplan gemeente Stein.

  • Laatste update op .
M.M. van Uden-Verspaget
Waterleerpad
Vandaag 20 januari 2015 hebben mijn partner en ik geprobeerd het Waterleerpad te lopen. Helaas is het niet gelukt. Er was helemaal geen bewegwijzering, alleen de informatieborden stonden ergens langs het pad.
Is het pad in onderhoud?
De natuur is prachtig, dat zeker en we hebben vandaag voor het eerst bijna omgeknaagde bomen gezien langs de Ur.
Hoor graagvan u.
Vriendelijk gegroet,
Felice van Uden.

0
John Leclaire
Waterleerpad
Er is bewust gekozen om deze wandeling zonder paaltjes of andere kenmerken, voor het vernielen en onderhoud, maar wel staat hij in een folder die te downloaden is via de link en folder zijn op diverse plaatsen in de gemeente tevens is de wandeling op de diverse telefoons te wandelen.
http://www.elsloo.info/images/pdfbestanden/WATERLEERPAD_folder.pdf
wij hopen u vraag hiermee naar tvredenheid beantwoord te hebben.

0
redactie
waterleerpad
Geachte mevrouw Van Uden,

Bedankt voor uw reactie. Helaas kunnen wij niet inhoudelijk reageren; wij hebben alleen het artikel geplaatst over het bestaan van het Waterleerpad.
Wij hebben uw reactie doorgestuurd naar de plaatselijke Toeristische Werkgroep De Maaskentj http://www.maaskentj.nl en vertrouwen er op dat zij contact met u opnemen.

Veel succes!

redactie www.elsloo.info

0
Laat reactieformulier zien