Skip to main content

UTOPIA
jongerencentrum 1970-1988

1981 Utopia - Concert Herman Brood & His Wild Romance

Op 11 december 1981 speelt Herman Brood & His Wild Romance voor de 2e keer in Elsloo. Twee jaar eerder wist hij nog het Maaslandcentrum tot de nok toe te vullen. Dat is nu minder, maar het Utopia gebouw is toch lekker vol.

Trouwens in 1974 speelde hij ook al eens in Utopia. Met zijn band STUD nadat hij eerder Cuby & The Blizzards had verlaten. In het kader van de Cha Cha tour strijkt het Brood-circus ook 1979 neer in Elsloo. Bomvol Maaslandcentrum en in het voorprogramma stond White Honey met Hanneke Kappen (menigeen vond support beter dan Brood!) "Never Be Clever" reikt tot plek 9 in de top 40 van 1979. 

In 1983 speelt hij nog een 4e en laatste keer in Utopia, dan in de kelder van het Maaslandcentrum. Met gratis entree wegens de opening van het nieuwe home.

Brood is in 1981 getrouwd met Nina Hagen en die vraagt ook veel aandacht.... Maar door een commerciëler geluid, Herman keurig in het pak, een nieuwe band, mislukte Amerika toer en geflopte lp worden de successen minder en teert hij vooral op oude successen. Zijn vele live-optredens blijven mateloos populair.

Fotograaf: Wil Pepels, gescand van dia's.

Fotoalbum op Facebook -->

Utopia Elsloo Herman Brood 11.12.1981 01

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien