Skip to main content
ATTENTIE: Dit artikel is gearchiveerd; aan de inhoud kunnen geen rechten meer worden ontleend.

Wandelpad langs Kanaalweg gewenst

Namens de raadsfractie van DOS heeft raadslid Guus Peters onlangs de aandacht gevestigd op de gevaarlijke situaties die zich voordoen op de Oostelijke Kanaalweg, vanaf Maasberg tot aan Geulle.

Er zijn hele stukken langs deze weg zonder voet/wandelpad en waar wel een wandelpad is, blijkt dit bij regenachtig weer onbegaanbaar. Klik op de afbeelding om het krantenartikel hierover in De Limburger te lezen.

De vele dagjesmensen die het Kasteelpark en de hellingbossen tot aan Geulle bezoeken komen op enig moment op deze weg en worden dan feitelijk "aan de goden overgeleverd". De weg wordt namelijk ook druk door auto's bereden, waarbij niet op een kilometertje meer wordt gekeken. Zeker bij slecht weer of in de schemering is het levensgevaarlijk om daar te gaan lopen. Peters stelt voor om in overleg te treden met Staatsbosbeheer en Rijkswaterstaat om te zorgen dat een fatsoenlijk pad langs de hele weg komt.

Overigens, in de aanloop naar het Verkeersarrangement Elsloo werd door verschillende inwoners al in 2017 geopperd om deze Oostelijke Kanaalweg helemaal aan het autoverkeer te onttrekken en er een schitterende wandel- en fietsweg van te maken. Dat zou een toeristische stap zijn die z'n weerga niet kent! 
In datzelfde traject werd toen ook voorgesteld om de Westelijke Kanaalweg, van Elsloo naar Oud- Geulle alsook de Eijkskensweg, van Catsop naar Geulle, aan het autoverkeer te onttrekken omdat op die beide wegen precies hetzelfde euvel speelt: veel te druk en hardrijdend autoverkeer.
In het verdere verloop van het Verkeersarrangement werden deze suggesties verder als niet-realistisch naar de prullenmand verwezen. Jammer, een gemiste kans

En hoe moeten we dan vanuit Elsloo in Geulle komen en vice versa, zal menigeen zeggen?! Nou gewoon, niet de kortste en snelste route maar wel de veiligste: via de A2 en de afrit bij Maastricht Aachen Airport of via Beek over de oude Rijksweg.

Een tussenoplossing zou zijn om van beide Kanaalwegen een Fietsstraat / Wandelstraat te maken, waar auto / motor te gast zijn. Zie als voorbeeld de verbindingsweg van Geulhemermolen naar Meerssen.
Meer info over dit fenomeen op website Veilig Verkeer Nederland en op website Verkeerskunde.

Hoe denkt u hierover? Poll op 23.01.2019

Enquete afsluiten Kanaalweg Elsloo 01.2019

  • Laatste update op .
Bert Hamers
Autovrije wegen Elsloo-Geulle v.v. ?!
Langs de weg van Catsop naar Geulle is een wandelweg via het bos. Je kunt ook via het pad langs kanaal wandelen. Maar men weet het niet. Info over paden is gewenst.

Dit is een overblijfsel van toen Geulle geannexeerd werd door Meerssen. Met dank aan onze vriendelijke politici die wilden herindelen.

En oostelijke en westelijke kanaalweg afsluiten voor auto’s. Te gek voor woorden. Bewoners moeten dan via Slingerberg,
Snijdersberg etc naar winkels rijden in Beek en/of Elsloo. Is voor de ouderen niet te doen.

0
John Willems
Wandelpaden oostelijke weg Elsloo-Geulle v.v.
Beste,
Mogelijk is het een optie om ter hoogte van de dijk waar het betreffende wandelpad langs de oostelijke weg naar Geulle afbuigt naar de hemelbeek een oversteekplaats te maken die aansluit op een nieuw aan te leggen gemakkelijke trap in de kanaaldijk. Van hieruit kan dan via het wandelpad op de kanaaldijk terug gewandeld worden ri. Maasberg.

1
Laat reactieformulier zien