Skip to main content

UTOPIA
jongerencentrum 1970-1988

The Beatles - Now And Then

  • Afbeeldingen | Bron: The Beatles / Discogs / YouTube ©

Op 3 november 2023 werd het allerlaatste nummer van The Beatles uitgebracht: "Now And Then" en op flipzijde van single en 12 inch staat "Love Me Do" hun allereerste single en hit uit 1962. 

Onderstaande video is samengesteld uit beelden van 60 jaar Beatles. Mooie herinneringen, menige kijker houdt het niet droog...


Wereldwijd werd "Now And Then" op diverse media uitgebracht: streaming, file, op cd, vinyl 12 inch, 7 inch en de laatsten in diverse uitvoeringen. 
Tegelijkertijd werden twee dubbel-albums geremastered en opnieuw uitgebracht: de geweldige en veel verkochte dubbelaars "The Beatles 1962-1966" en "The Beatles 1967-1970"
Als je nog niks van The Beatles hebt, zijn deze twee hun geld dubbel en dwars waard!

beatles now and then

Now And Then
De veelbewogen reis naar voltooiing van "Now and Then" vond plaats gedurende vijf decennia en is het product van gesprekken en samenwerkingen tussen de vier Beatles die tot op de dag van vandaag voortduren.

Het nummer werd geschreven door John Lennon en in de 70-er jaren door hem thuis op een cassetterecorder opgenomen. Aan die John Lennon-demo werd voor het eerst gewerkt in februari 1995 door Paul, George en Ringo als onderdeel van het The Beatles Anthology-project. Maar de demo bleef onvoltooid, deels vanwege de onmogelijke technologische uitdagingen die gepaard gingen met het werken met de stem die John op band had opgenomen in de jaren zeventig. John Lennon werd op 08.12.1980 vermoord in New York.
Volgens alles was George Harrison niet zo gecharmeerd van het nummer, maar verleende toch zijn medewerking in de 90-er jaren. Hij overleed op 29.11.2001.

Jarenlang leek het erop dat het nummer nooit voltooid zou kunnen worden. Maar in 2022 was er een toevalstreffer. Een softwaresysteem ontwikkeld door Peter Jackson en zijn team, gebruikt tijdens de productie van de documentaireserie Get Back, opende eindelijk de weg voor het loskoppelen van Johns stem en zijn pianopartij. Als gevolg hiervan kon de originele opname tot leven worden gebracht en opnieuw worden bewerkt met bijdragen van alle vier de Beatles. Dit opmerkelijke verhaal over muzikale archeologie weerspiegelt de eindeloze creatieve nieuwsgierigheid en gedeelde fascinatie van The Beatles voor technologie.
Het markeert de voltooiing van de laatste opname die John, Paul, George en Ringo samen zullen maken en viert de erfenis van de belangrijkste en meest invloedrijke band in de populaire muziekgeschiedenis.

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien