Skip to main content

UTOPIA
jongerencentrum 1970-1988

1970 - 1979 Utopia - Foto's gebouw en inrichting 70-er jaren

U ziet foto's van Utopia in het voormalige patronaat aan de Dorpstraat 7a te Elsloo. Klik op de afbeeldingen voor een vergroting. Foto's ter beschikking gesteld door Lou Fredrix; tenzij anders vermeld. Heeft u nog foto's of ander materiaal? Graag! utopia@elsloo.info

Foto van de achterzijde aan de Dorpstraat 7a. De groene deur diende als nooduitgang en goederentoegang. De achterste ramen op de eerste verdieping rechts zijn van de bestuurskamer annex kantoor. De overige lokalen rechts werden door gemeentelijke diensten gebruikt, maar later tot appartementen verbouwd. Links vooraan woonde de familie Marionowski en later de familie Fokkens. Het geheel is nu een appartementencomplex. (Foto Theo Wouters, Montreal Canada)

Opname vanuit de kerktoren. Gemaakt door Wil Pepels op 21.07.1980 tijdens schilderwerk aan de toren. Wat opvalt is de desolate aanblik van entree....

Achter de bar bestuurslid Jean Penders en medewerker Jan Vanmulken; later gebombardeerd tot voorzitter van het "slavenbestuur" (het echte bestuur vergaderde in hun ogen alleen maar en medewerkers moesten het meeste werk doen) Op de rug gezien, Wim Hanssen.

Spiksplinternieuw: je ruikt de Spic & Span! Blik op bar vanuit de zaal. Tafels en stoelen stonden er enkel bij gelegenheid van de opening. Schoon metselwerk van buffet werd waarschijnlijk niet geverfd omdat dit eigendom van Brand's Bier was. De blauwe vloerbedekking heeft niet zo heel lang gelegen.....

Blik vanaf buhne naar zaal. Links in de hoek het domein van de werkgroep "Entree" tevens garderobe voor 'n paar honderd jassen.... Boven ziet u de rolluiken van de "Engelenbak" welke later als kantoor en vergaderruimte in gebruik werd genomen. Links in de hoek kwam een trap naar boven, inclusief hok voor vloeistofprojecties door Henk Sipers en Henk van der Loo. Later kwam werd ook een verlaagd plafond in de zaal gemaakt. Door de week werd er o.a. getafeltennist (dat heette toen nog pingpongen) en geschaakt...ja, u leest het goed: daar werd op hoog niveau geschaakt!

Onder de buhne was een ruimte gecreeërd om door de week naar "progressieve" muziek te luisteren, te tafelvoetballen, gezelschapsspellen te spelen etc....Als je bent geboren in de jaren 1973-74-75 en je ouders kwamen in Utopia, dan....... hebben zij hier dus deelgenomen aan educatieve activiteiten, al dan niet in groepsverband.

Tijdens de opening werd de knusse ruimte uitvoerig bewonderd door de genodigden. Bestuurslid Herman Janssen speelt voor ober.

 Blik vanuit de zaal richting buhne, waar later menige fameuze popgroep en artiest stond. De buhne werd door de week gebruikt als educatieve ruimte, vandaar ook de zitjes. De deur rechts leidde naar de bestuurskamer annex artiesten kleedkamer. Elk ruimte werd dubbelop benut.

Nog een blik op de bar. Boven de linkse deur hangt het assortiment dranken dat verkrijgbaar was a raison van 1 bon ad 50 cent!

 tv ruimte onder de buhne

Nog eens de ruimte onder buhne, niet groot maar wel knus. 

 

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien