Skip to main content

ELSLOO

Nationaal Zorgfonds

De strijd voor een Nationaal Zorgfonds zonder eigen risico gaat door. Zeker in tijden waarin alles rap duurder wordt, is het eigen risico voor steeds meer mensen een probleem. Deze boete op ziek zijn moet verdwijnen!

Al de hele zomer lezen we berichten over personeelstekorten in de zorg. Er moeten dus collega’s bij. Maar de hele kabinetsperiode komt er geen cent extra voor de zorgsalarissen bij. Terwijl uit onderzoek blijkt dat vier op de tien verzorgenden nu al kampt met geldzorgen. Alles wordt duurder, maar de lonen van zorgverleners stijgen veel te weinig mee.

Een Nationaal Zorgfonds zonder eigen risico pakt de geldverslindende bureaucratie, de grote winsten van de zorgverzekeraars en de farmaceutische industrie aan. Met dat geld kunnen we ervoor zorgen dat de boete op ziek zijn wordt afgeschaft én zorgmedewerkers beter betaald worden.

Maar dit kabinet wil dit niet. In plaats van te stoppen met de zorg als markt zien, gaat dit kabinet bezuinigen op de zorg. In totaal 4,5 miljard euro. Dat mogen we niet laten gebeuren.

Daarom is er het PrinsjesdagProtest op zaterdag 17 september in Den Haag. Want op Prinsjesdag presenteert het kabinet de plannen voor het komende jaar. Samen kunnen we laten horen dat het anders moet. 
Bron: SP / Photo by Stephen Andrews on Unsplash


Zorgmeter

Wat beloofden partijen in de Tweede Kamer over onze zorg tijdens de laatste verkiezingen? Willen ze door op de weg van bureaucratie, zorgverzekeraars, winsten en concurrentie? Of willen ze het Nationaal ZorgFonds? 
Klik hier of op de afbeelding om naar de zorgmeter te gaan.

zorgmeter


Update 30.11.2017

311 Euro. Met dat bedrag stijgt de zorgpremie in de komende vier jaar volgens het Centraal Planbureau. Boze tongen beweren dat de premie omhoog moet, omdat het eigen risico gelijk blijft. Maar niets is minder waar.

nationaal zorgfonds 11 2017

De zorgverzekeraars hebben in de afgelopen jaren namelijk zoveel winst gemaakt dat er nu 11 miljard euro op de plank ligt. Natuurlijk is het gezond om een buffer te hebben, maar er liggen miljarden aan zorggeld klaar die niet aan de zorg worden besteed. Ook wordt er nog steeds winst gemaakt in de zorg en zijn enorme salarissen voor zorgbobo's aan de orde van de dag. En nu moet iedereen nóg meer gaan betalen aan premie? Absurd!

Daarom zeggen wij: verhoog de premies niet en stop met het oppotten van geld dat we met elkaar hebben opgebracht. De zorg is niet duur, maar dit bureaucratische stelsel wel.

Zorggeld moet naar zorg, niet naar de zakken van de verzekeraars!


Update 12.09.2017

Vandaag 12 september 2017 stemde de Tweede Kamer over de verlaging van het eigen risico. Met de voor de verkiezingen toegezegde steun van CDA of ChristenUnie zou daar een meerderheid voor zijn.

Daarom ging de actiegroep Nationaal Zorgfonds vanochtend naar het Binnenhof om deze partijen een laatste duwtje in de rug te geven. Namens meer dan 265.000 vrienden van het Nationaal ZorgFonds plakten we het voorstel voor verlaging op de deur waarachter ze over een nieuw kabinet onderhandelen.

Het CDA en de ChristenUnie hebben alleen besloten om niets te doen aan de boete op ziek zijn. Ondanks dat zij in hun verkiezingsprogramma's hun kiezers iets heel anders beloofden. Zij stemden tegen een verlaging, terwijl er nog maar 2 stemmen nodig waren voor een meerderheid.

Het is dit keer niet gelukt, maar we zijn heel dichtbij. We gaan dus door want die boete op ziek zijn moet van tafel!


 

Dinsdag 27 juni 2017 stemt de Tweede Kamer over het voorstel om het eigen risico volgend jaar met 100 euro te verlagen. Afgelopen weken kregen de fractievoorzitters meer dan 50.000 mailtjes. Daarna hebben SP, GroenLinks, PvdA, Partij voor de Dieren, PVV, DENK en 50plus laten weten dit voorstel te steunen. De stem van het CDA geeft dinsdag dus de doorslag! Dus help mee en roep het CDA nu op om morgen het eigen risico aan te pakken!

Het CDA heeft een verlaging van het eigen risico met honderd euro vrijwel letterlijk in haar programma staan, maar ze hebben nog wel een zetje nodig! Nu het CDA weer een nieuwe poging doet om in het kabinet te komen, houden ze de kaarten tegen de borst.

De formatie duurt nu al ruim drie maanden en er is nog lang geen zicht op een nieuw kabinet. De democratie hoeft intussen niet op zijn handen te blijven zitten, het aanpakken van het eigen risico was een groot thema tijdens de verkiezingen, dus morgen is dé kans om een eerste stap te zetten en het eigen risico te verlagen! Mail dus snel het CDA en roep ze om om hun verkiezingsbelofte uit te voeren! 

Mail CDA Zorgfonds

 

Jarenlang is mensen wijsgemaakt dat marktwerking de zorg beter en goedkoper zou maken. Maar wij weten wel beter. De VVD-doctrine van meer markt en minder overheid heeft de zorg verslechterd en voor veel mensen onbetaalbaar gemaakt. En dat zien nu meer partijen. Vorige week stemde het overgrote deel van de Tweede Kamer in met een verbod op winstuitkeringen door de zorgverzekeraars. Dat was een jaar geleden nog ondenkbaar!

Op 18 februari organiseren alle bondgenoten in deze strijd, het Nationaal ZorgDebat in Den Haag. Met duizenden mensen willen we die dag bijeenkomen in Den Haag en laten zien dat het Nationaal ZorgFonds er alleen komt met een grote SP en zonder de VVD. Voor slechts 5 euro kunt u mee met de bus naar Den Haag.

Opstapplaatsen in onze regio zijn Sittard, Maastricht en Heerlen. Meer info >>

aanmelden bus


Al bijna een kwart miljoen mensen steunen het Nationaal ZorgFonds. Dat is fantastisch! Maar de actiegroep wil natuurlijk nog meer nieuwe supporters bij haar beweging betrekken, zodat bij de verkiezingen in maart niemand meer om hun heen kan. En daar hebben ze jouw hulp bij nodig!

Poster app NationaalZorgFondsOm te laten zien wie we zijn hebben we iets moois gemaakt: de Nationaal ZorgFonds-app. Daarmee maak je zelf je eigen ZorgFonds foto-poster.

Heb je een smartphone? Ga naar www.nationaalzorgfondsposter.nl maak een foto van jou en andere supporters en maak je eigen poster.
Plaats hem op Facebook of print hem uit en hang hem voor je raam. Zo laat je iedereen zien dat jij, je vrienden, famillie en meer dan 230.000 anderen onderdeel zijn van deze beweging.
Samen bouwen we aan betere, eerlijke en betaalbare zorg. Laat je zien met de app!

Nu al kunnen honderduizenden Nederlanders hun zorgpremie niet meer betalen...Naar verwachting loopt die teller dit jaar op naar meer dan 1 miljoen...
Wij moeten dit niet langer meer pikken!

Ieder jaar maken de zorgverzekeraars ruim een miljard euro winst. Dit geld wordt dus niet besteed aan goede zorg, maar verdwijnt in de zakken van de vier grote verzekeraars. Daar bovenop besteden de zorgverzekeraars 500 miljoen euro per jaar aan reclame. En wanneer u ziek bent krijgt u een boete van 385 euro door het ‘eigen risico’. Dat moet anders vindt de SP (een van de initiatiefnemers) kom in actie!

Van concurrentie naar samenwerking
Het is tijd voor één nationaal zorgfonds. Zonder onnodige bureaucratie en kostenverhogende concurrentie. Zonder geldverslindende reclame en zonder torenhoge salarissen voor zorgbobo’s. En we schaffen het eigen risico van 385 euro af, want dat weerhoudt mensen van naar de dokter gaan of om de voorgeschreven medicatie bij de apotheek op te halen. Ziek zijn is geen keuze.

Steun de initiatiefnemers in de strijd voor goede zorg, zonder zorgverzekeraars en zonder eigen risico! Teken hier de petitie >>www.nationaalzorgfonds.nl

Samen bouwen we aan een nationaal zorgfonds, zonder eigen risico.
Betere en betaalbare zorg. Voor iedereen. 

 

  • Laatste update op .
R. van Santen
Nationaal Zorgfonds
De kosten in Nederland in vergelijking met onze buren in Belgie en Duitland stijgen de pan uit. Niet alleen benzine prijzen, maar vooral de prijzen voor de zorg. De premie en eigen bijdrage is niet meer op te brengen voor vele burgers in Nederland. Mensen zoals ik zelf mijden de zorgverleners omdat het gewoonweg abnormaal is hoeveel er betaald moet worden.
Ik hoor regelmatig verhalen van onze mensen uit onze buurlanden dat de zorg heel goed geregeld is en behoorlojk betaalbaar. Wij laten ons beetnemen door deze regering.

Ik ga niet meer naar een specialist of dokter.
Ik betaal heel veel en ben aanvullend verzekerd, alhoewel ik me af vraag voor wie.

0
Nancy van Lent
petitie
Ik sta achter een nationaal zorgfonds, teveel mensen komen in de problemen door de hoge premies en het belachelijk hoge eigen risico. Zo kan het niet langer. Mensen betalen elke maand hun premie en toch mijden zij zorg door het Eigen Risico.
Ben ik een risico als ik ongevraagd ziek wordt? Iedereen wilt toch gezond blijven dus gaan we toch niet voor niks naar de dokter? Ik zie het als een dubbele straf. Ik hoop dat er 26 november geluisterd wordt! Maak dit land "beter"!!! Succes

0
Laat reactieformulier zien