Skip to main content
ATTENTIE: Dit artikel is gearchiveerd; aan de inhoud kunnen geen rechten meer worden ontleend.

VVD op drift

posterVVD

Ik heb altijd gedacht dat met de bovenstaande posters -die de VVD bij vorige verkiezingen gebruikte- werkelozen, ouderen, gedetineerden schandalig en stigmatiserend in de hoek werden gezet.

Maar in het licht van alle corruptieschandalen; graaiwerk, fraude, liegen en bedriegen door VVD'ers wordt me nu pas duidelijk dat ze het over zichzelf hebben!

En dat is opmerkelijk, want VVD'ers doen niets liever dan met het vingertje naar anderen wijzen. Immers VVD'ers hebben het ware geloof. Ze geloven alleen in kapitalisme en vrije markt. En zoals bij alle ware gelovigen zijn ze immuun voor kritiek als het op hun religie aankomt.

En nu maar hopen dat in het parlement voldoende steun te krijgen is voor hun voorstel op de rechtse poster...

VVD gelovigen

Vanavond, maandag 9 maart 2015, maken justitieminister Opstelten en zijn "partner in crime" Teeven bekend dat zij per direct opstappen vanwege de "bonnetjes affaire".

Een drugscrimineel deed in 2010 de deal van zijn leven met Teeven, destijds officier van justitie. Voor een inleg van 750.000 gulden (ruim Euro 335.000) crimineel geld ontving de crimineel een jaar later 4.700.000 gulden (euro 2,1 miljoen) belastinggeld (!) belastingvrij van Teeven terug. Een rendement van 600% en dat krijg je bij de Rabobank niet.

Het parlement stelt na onthullingen door het actualiteitenprogramma Nieuwsuur vragen over details van de zaak en wil het precies uitbetaalde bedrag weten. Teeven kan zich zogenaamd niets meer van die deal herinneren. Opstelten heeft vervolgens de Kamer een jaar lang voorgelogen dat "het bonnetje" zoek was geraakt op zijn ministerie. Vandaag komt computerinformatie boven water waaruit het uitbetaalde bedrag van 4,7 miljoen blijkt.
En flapdrol Teeven durft ook nog op tv te zeggen dat met die deal niks mis was en dat hij het gedaan heeft voor volk en vaderland.

Opgeruimd staat netjes! (kon zomaar 'n VVD verkiezingsslogan zijn) En nu de rest nog!

  • Laatste update op .