Skip to main content
ATTENTIE: Dit artikel is gearchiveerd; aan de inhoud kunnen geen rechten meer worden ontleend.
wijk-info-punt

Denk mee en help de wijkinformatiepunten een stap vooruit

  • Afbeeldingen | Bron: rawpixel.com free image / Gemeente Stein ©

Om de WijkInformatiePunten, eerder bekend als Open Inloop, nog beter aan te laten sluiten op de behoeften van de inwoners, vraagt de gemeente Stein inwoners mee te denken over de invulling ervan. Eind 2023 dachten inwoners al mee over een nieuwe naam voor de informatiepunten, dit werd ‘Wijkinformatiepunten’.

Denk mee
In de week van 22 januari ontvangen alle inwoners een brief met een link naar een vragenlijst. De vragenlijst is ook in te vullen via: www.gemeentestein.nl/wijkinformatiepunten. Invullen kan tot en met 12 februari. Liever een vragenlijst op papier of hulp nodig bij het invullen? Dan helpt de gemeente inwoners graag op een van de wijkinformatiepunten.

Wip binnen, stap vooruit
Iedereen heeft wel eens een vraag over bijvoorbeeld wonen, welzijn, (mantel-)zorg, werk, inkomen, rondkomen, of het omgaan met buren. In Stein kun je op verschillende locaties terecht kunt met deze vragen. Op de wijkinformatiepunten kun je geholpen worden door medewerkers van Partners in Welzijn, Steunpunt Mantelzorg, Zaam Wonen, Wonen Limburg, MEE, De Domijnen, Vidar en gemeente Stein. Ook de financiële maatjes van Partners in Welzijn zijn regelmatig aanwezig.

Wethouder Dassen: "De wijkinformatiepunten zijn er voor alle inwoners in onze gemeente. Bij een wijkinformatiepunt zijn ze tijdens de openingsuren altijd welkom, een afspraak maken is niet nodig. Inwoners kunnen gewoon even binnen wippen. Als de vraag niet meteen beantwoord kan worden, brengen we inwoners in contact met de persoon die wél het antwoord heeft of het voor hen uit kan zoeken. We helpen inwoners altijd een stap vooruit".

Inwoners kunnen met vragen terecht op de locaties:
- Buurtcentrum Nieuwdorp in Nieuwdorp
- Punt 39 in Elsloo, Burg. Maenenstraat 39 + naar website Dorpsplatform ⇢
- Buurthuis Urmond in Urmond
- Bibliotheek Stein

Bekijk de actuele locaties, openingstijden en meer informatie op www.gemeentestein.nl/wijkinformatiepunten

Nieuw jasje
Bij een nieuwe naam en verbeterde invulling hoort ook een eigen herkenbare uitstraling. De inlooppunten worden in een nieuw jasje gestoken en zijn binnenkort nóg beter te vinden.

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien