Skip to main content
ATTENTIE: Dit artikel is gearchiveerd; aan de inhoud kunnen geen rechten meer worden ontleend.

De zon gaat weer schijnen.... voor de superrijken!

  • Afbeeldingen | Bron: rawpixel.com, Jimmy Dijk SP ©

Deze regering voor rijk rechts doet zijn naam eer aan. Deze week kregen we de cijfers achter de coalitieplannen te zien. Wat blijkt? De superrijken en de grote bedrijven krijgen cadeautjes. Dat terwijl zij al veel minder belasting betalen dan jij en ik.
De kinderarmoede neemt ondertussen toe. 14.000 kinderen extra gaan straks met honger naar bed, kunnen niet naar het voetbal of naar verjaardagsfeestjes.
Maar Wilders, Van der Plas, Yeşilgöz en Omtzigt zijn desondanks heel trots op hun plannen.

Voor mensen die hun leven lang zwaar werk hebben gedaan doen ze niks. De knieën kapot, de rug versleten of zwaar psychisch belast. Maar op deze partijen hoeven mensen niet te rekenen. Het motto van deze coalitie is: ‘Hoop, lef en trots’. Waar halen ze het lef vandaan om trots te zijn op deze plannen?

Voor de hoop op verandering moeten wij samen zorgen! Samen komen we op voor sociale vooruitgang. Vóór een einde aan kinderarmoede, vóór het eigen risico naar 0, vóór betaalbaar wonen, vóór klimaatrechtvaardigheid, vóór een einde aan de moderne slavernij die arbeidsmigratie heet, vóór een fatsoenlijke regeling om op tijd te kunnen stoppen met werken en vóór een ander Europa waar niet de winsten en de macht van Brussel, maar de mensen centraal staan.

Bron: Jimmy Dijk, SP 

 + Hoofdlijnen akkoord PVV-VVD-NSC-BBB dd 15.05.2024 ⇢

 

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien