Skip to main content
Conincx Pop

2024 Conincx Pop viert 40e editie

  • Afbeeldingen | Bron: rawpixel.com / Conincx Pop / discogs ©

Wie heeft dit ooit kunnen denken; na 42 jaar hebben we op zaterdag 6 juli 2024 de 40ste editie van Conincx Pop gevierd.

En al die jaren wordt nog altijd een gratis popfestival aangeboden. Al jarenlang een ontmoetingsplek voor jong en oud en voor velen met een hoog reünie gehalte!

feest aan de maas

In 1982 ontstond in Café In den Conincx in Elsloo het idee voor een eigen festival. Hans Fredrix en een groep vrienden, werden geïnspireerd door festivals als Rockpalast Nacht en Pinkpop, wilden ook zoiets in hun dorp, maar dan kleinschaliger. Een jaar later vond de eerste editie van Conincxpop plaats in Terhagen, in de achtertuin van hun natuurkundeleraar Ton Arfman, met een terras als podium, een bar en twee boxen als geluidsinstallatie. En gelukkig veel bezoekers die niet op 'n pintje meer of minder keken. De naam Conincxpop was snel gekozen.

Het festival verhuisde een jaar later naar de wei van ‘boer Jozef’ aan de sanderboutlaan, op het snijpunt van Elsloo, Stein en Beek; een iconische festivallocatie mede dankzij de gastvrijheid en inzet van Truus en Jozef. Sinds 1997 wordt Conincx Pop gehouden bij 't Auwt Vaer, aan de Maas bij Elsloo.

Op het podium stonden al eens bands als Racoon, Triggerfinger, My Baby en Epica voordat ze doorbraken. Memorabele optreden waren er in het verleden door Sindrone, Rud a Dub Dub, Wreckless Eric, The Wailers, Robert Gordon & Chris Spedding, The Walkabouts, Evis Superstars, Sam Brown, Quazar, Ellen ten Damme, Jaya the Cat, Absynthe Minded, John Watts, 22-Pistepirkko, Guru Josh, Sven Hammond Soul, Hallo Venray, The BellRays en Hans Dulfer.

Veel bezoekers ervaren Conincxpop als een jaarlijkse reünie. En die blijven staan al is het in de stromende regen en met modder tot boven de enkels. 

In de loop der jaren is het festival gegroeid qua logistiek en licht en geluid. En met meer vrijwilligers en bezoekers, die nu oplopen tot 2500. Organisator Hans Fredrix en de gratis toegang blijven de constante factoren. “Ondanks strengere regelgeving en vergunningseisen, doen we het nog steeds met veel plezier,” aldus Fredrix.

Op deze zonnige zaterdagmiddag 6 juli 2024 heerst een goede sfeer op het festivalterrein. Na zware regenval is de zompige wei bedekt met hooi om droge voeten te garanderen. De veertigste editie van Conincxpop profiteert dit jaar van uitstekend weer. Bezoekers genieten niet alleen van de muziek, maar ook van elkaar, van speciaalbieren, de kidscorner en diverse eettenten.

Hoewel velen na 20.00 uur vertrekken om naar de EK kwartfinale Nederland-Turkije te gaan kijken, blijft het veld toch nog redelijk goed gevuld. “Er zijn vandaag zo’n 2500 bezoekers op het terrein. De meesten lopen in en uit. Dat is prima. Ik ben zeer tevreden,” aldus een trotse Hans Fredrix. 

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien