Hulp bij toegankelijkheid

Skip to main content
Koning opent nieuwbouw Nedlin

Koning Willem-Alexander opent nieuwe wasserij Nedlin

  • Afbeeldingen: Nedlin, Architekten aan de Maas (embedded), Gemmy Woud-Binnendijk / Bron: Nedlin / RVD, Koninklijk Huis ©

Koning Willem Alexander heeft op donderdag 21 september 2023 op feestelijke wijze de nieuwe duurzame wasserij van Nedlin geopend. Het familiebedrijf verzorgt vanuit Zuid-Limburg wasgoed voor klanten in Nederland, België en Duitsland in de sectoren zorg, horeca en industrie.

Het bedrijf stond samen met ruim vierhonderd gasten stil bij 70 jaar ondernemen, innoveren en verduurzamen en besprak met vertegenwoordigers van de Nederlandse en Belgische zorg de recente ontwikkelingen in de sector. De Koning en de gasten zijn na de opening door medewerkers persoonlijk rondgeleid door de nieuwe wasserij.

koning willem alexander december 2022 01 1

Over Nedlin
Wasserij Nedlin werd in 1952 opgericht in Hoensbroek. Inmiddels wordt er vanuit drie gespecialiseerde bedrijven wekelijks 750.000 kilo linnen en kleding verwerkt en terugbezorgd bij de afnemers. Inspelend op de groeiende vraag vanuit de zorg in Nederland en België, is in 2021 besloten om een nieuwe wasserij te bouwen voor Nedlin Healthcare. De nieuwe wasserij is efficiënter en heeft een kleinere ecologische voetafdruk. Bij het bouwproces is onder meer rekening gehouden met de verduurzaming van het gebouw en de wasprocessen. Zo heeft Nedlin in de nieuwbouw een waterzuivering aangebracht, zodat het waswater uiteindelijk volledig hergebruikt kan worden. Tevens wordt de restwarmte van het water gebruikt. Hierdoor is de CO2-uitstoot gehalveerd. Daarnaast zijn in het nieuwe pand verschillende werkzaamheden en de interne logistiek verregaand geautomatiseerd, zodat het werk lichter, veiliger en schoner is geworden. De nieuwe wasserij is sinds begin dit jaar in bedrijf.

Koning Willem-Alexander is aanwezig bij het openingsprogramma waarin Nedlin de duurzame investeringen en innovaties in de nieuwe wasserij toelicht. Het bedrijf toont tevens wat de positieve impact hiervan is op de zorg, de medewerkers en de omgeving. Vervolgens opent de Koning het pand en krijgt hij een rondleiding. Medewerkers vertellen tijdens de rondgang over de verschillende aspecten van het wasproces en over de nieuwe technologieën die in de wasserij worden toegepast.

Ook het Steinse college van Burgemeester en Wethouders zal bij de opening aanwezig zijn.

Nedlin ondernemer van het jaar 2021 ⇢

Foto boven: de nieuwe Nedlin wasserij. Op het dak worden maar liefst 2.564 zonnepanelen geplaatst. Hierdoor zal de wasserij straks op sommige dagen bijna volledig op zonnestroom kunnen draaien en jaarlijks ongeveer 1.849.321 CO2 besparen. (embedded van Nedlin website)
Foto beneden: de trotse directie Stef en Luuk de Win (embedded van Nedlin website)

Vacatures: Nedlink Event 5 en 7 oktober

Op donderdag 5 en zaterdag 7 oktober bieden wij jou, tijdens ons Nedlink event, de kans om een kijkje te komen nemen in onze nieuwe wasserij en te zien wat wij jou als werkgever bieden.
We hebben verschillende fulltime en parttime mogelijkheden, ook bijbanen en stages. Denk hierbij aan productie, logistiek, chauffeurs, monteurs, sales en leidinggevende posities voor verschillende afdelingen.
𝗣𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺𝗺𝗮
Het programma duurt ongeveer 1 uur en ziet er als volgt uit:
• Welkomstwoord
• Kennismaking met Nedlin en onze samenwerkingspartners Manpower en Wiertz Company
• Rondleiding
• Napraten met onze collega's onder het genot van een kopje koffie/thee en een stukje vlaai
Wil je iemand meenemen? Dan is diegene ook van harte welkom. Ook kinderen zijn welkom. Voor hen organiseren we een leuke activiteit met begeleiding, zodat je zelf ongestoord onze wasserij kunt bekijken.
👇 Meld je hier aan: https://www.nedlin.com/nl/nedlink

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien